PROJECTE DE LA MAR

PRESENTACIÓ MURALS

Dilluns vam fer la darrera sessió de treball cooperatiu i vam presentar els murals que hem confeccionat al llarg d'aquestes setmanes. Grup per grup vam sortir a explicar què haviem escrit i après de l'animal que haviem d'estudiar. Què bé que ho hem fet i què bé que ho hem passat!

 

ELS ANIMALS DE LA MAR

Aquesta setmana hem iniciat amb la primera sessió, un treball pel qual us vam demanar ajuda de casa. Els fillets, per grups, havien decidit quin animal volien estudiar i quines preguntes ens haviem de fer per poder-los conèixer millor. A casa vau haver de cercar informació per contestar aquestes preguntes. Llavors a classe cada fillet va explicar el que havia après als seus companys de grup i començar un mural. Els vam donar una cartolina i ells van començar a dialogar per arribar a un consens de com havien de fer el mural: quin títol hi posam?, com el feim?, lletra doble o lletra lligada?, utilitzam pintures, ceres o retuladors...?, com escrivim la informació? on la posam?... i així tot un seguit de preguntes que van anar acordant i que seguiran durant les properes sessions. Aquí teniu unes quantes fotos del començament. A mida que fem més sessions ( que normalment seran cada dilluns al capvespre) us posarem més fotos. Així, a part d'aprendre un munt de coses de la mar, aprenem a fer feina en equip!

 LES ONAS

ai vam veura un vidio da com as fan  las onas, em apres qe as fan am al vent.
Dario i Andrea.

http://www.youtube.com/watch?v=2W85j3551_Q

EXPERIMENTAM AMB LES ONES

Vam averiguar si el vent produeix onatge al mar. Vam omplir dos recipients amb aigua i hi vam bufar de diferents maneres, amb canyeta i sense. Sí que vam fer ones!


EL FONS DEL MAR

Hem après que al fons del mar i podem trobar molts animals i plantes. Aquestes pregutes les farem en altres sessions. Però també hem après que el fons marí està format per arena, roques i algues.
Hem trobat dos videos i un d'ells és una cançó molt xula que ens ha agradat molt.
 
http://www.youtube.com/watch?v=ddYD_FcaQjw


 
http://www.edu365.com/infantil/monperunforat/fons_mari/fons_mari.htmlAquests dies hem vist una sèrie de videos que ens han mostrat que a la Terra hi ha cinc oceans i diferents mars. No teniem cap pregunta que abarqués aquest tema, però he trobat interessant que els fiets sabessin que la massa d'aigua que hi ha al nostre planeta està dividida en aquests oceans i que tenen diferents noms. No és qüestió de que s'aprenguin els noms, si no de que està dividit en diferents parts.
Mirant, mirant vam trobar un video amb una cançó que als fiets els hi va encantar ( està feta damunt una melodia molt sonada...). Us la deixo aquí perquè ells me l'han demanada.

http://www.youtube.com/watch?v=bEC_wZtw-qM

  COM ES VA FORMAR EL MAR?

VAPOR D'AIGUA

Com que  a la primera pregunta del nostre projecte vam esbrinar com s'havien format els mars i oceans ( els meteorits que aterraven a La Terra duien vapor d'aigua i amb la seva explosió es formaren gasos que produiren els primers nivolats i les primeres pluges, donant lloc als mars i oceans) vam voles averiguar què era açò del "vapor d'aigua" i com plou.
Per tant, vam omplir un recipient d'aigua i la vam escalfar. Després, tapant el recipient amb paper film, observàrem com es va produir vapor d'aigua i codensació. Les gotes que es creaven s'ajuntaren i començà a ploure dins el recipient!!!
Després per petits grups vam fer un dibuix de les diferents fases:
                                     Recipient amb aigua calenta
                               Paper film que s'infla amb el vapor que es crea
                                 Comença la condensació
                                       Ja plou!

                                     El sol escalfa l'aigua
                                      L'aigua puja en forma de vapor
                                     Es formen els nivolats
                                    Comença a ploure
                                       L'aigua cau al mar

 

QUÈ VOLEM SABER?

Aquest dilluns hem decidit les coses que volem estudiar de la mar i hem confeccionat l'índex:

1.-Com es va formar la mar?
2.-Com és el fons del mar?
3.-Com es fan les ones?
4.-Quins animals hi viuen?
5.-Com són?
6.-Com viuen?
7.-Quines plantes hi viuen?
8.-Com podem pescar?

LA MAR és el nom de la classe que hem triat aquest any. Aprofitarem per fer un projecte que durarà tot el curs.
Ara hem de confeccionar  la llista de preguntes que volem estudiar, després de pensar durant una estona i decidint el que més ens interessi


1 comentario:

  1. Tan petits que sou i la gran capacitat d'aprendre que teniu. Bon projecte!!!. El seguirem amb detall. JUANJO.

    ResponderEliminar