MATEMÀTIQUES

FEIM JOCS AMB LA SÈRIE NUMÈRICA

A classe hem jugat a fer amb nombres magnètics, la sèrie numèrica. Ens hem donat compte que repetim la sèrie del 0 al 9, canviant cada vegada el nombre que va al davant: 1, 2, 3,...


 SUDOQUS

 Avui em apres a fe sudoqus.
Noa i Jordi.
 recurso educativo
http://www.edicioneslolapirindola.com/cuentos_personalizados/PIZ023_sudoku/PIZ023_sudoku_ei_eje.asp

 

PER JUGAR I PRACTICAR

Aquest enllaç us durà a un joc per l'ordinador que ens ajudarà a practicar diverses capacitats com ateció-percepció, sumes, memòria, conjunts... Que disfruteu!
 jocs
http://www.librosvivos.net/flash/Infantil_5/Infantil5_trim2.asp?idcol=32&idref=%27%27

 

SUMES

Les sumes ens han agradat molt i ho passam molt bé quan les feim a classe. Si voleu anar practicant a casa, aquí teniu un joc per fer-ho. També podeu dir als papàs que us en facin al paper, però recordau, MAI compatm amb els DITS!

http://www.vedoque.com/juegos/granja-matematicas.html

SIMETRIES

Aquí teniu un enllaç d'un joc per poder anar practicant les simetries
 http://www.genmagic.net/educa/mod/resource/view.php?inpopup=true&id=58

FITXES PER IMPRIMIR

Aquí teniu un enllaç on hi trobareu fitxes de diferents conceptes matemàtics per poder imprimir i treballar a casa. també hi trobareu cosetes de lectoescriptura.

http://www.bme.es/peques/ELBUSINFANTIL/MATERIALES/fichas/libro.html

 ORIENTACIÓ I DIRECCIONALITAT

Aquesta setmana hem treballat l'orienació i direccionalitat, molt importants en l'aprenentatge de les grafies, tant de nombres com de lletres. També és molt important pel desenvolupament de la lateralitat. Aquí teniu un enllaç per poder jugar a casa i així treballar-ho. Quan piqueu l'enllaç heu d'anar a "verlo en applet" i heu de marcar una creueta en el requadre que surt en la següent finestra abans de clicar en "ejecutar". Els fillets poden jugar tant en el nivell d'infantil com en el de cicle inicial.
http://clic.xtec.cat/db/act_es.jsp?id=1008

SERIACIONS

 

A classe practicam amb les seriacions amb diferents jocs:
-Pinces de colors.
-Fitxes de parxís.
-Gomets...


També feim jocs amb la pissarra digital.
Així entenem que la seriació és un patró que segueix un ordre. Hem après que la seriació numèrica també ho és. Per açò és important que també la practiquem a casa amb diferents activitats. Podem escriure la seriació numèrica amb buits al mig i noltros completar els números que falten.
Aquí teniu un parell de jocs amb l'ordinador que ens ajuden a practicar:
http://www.ceip-diputacio.com/CI%201r%20i%202n/MATES/matesCI-series.htm
Les matemàtiques en aquestes edats s'han d'extreure de la vida cotidiana. Han d'ajudar als fiets a ordenar el seu entorn, comprendre la relació entre diferents objectes i ajudar-los a entendre tot el bagatge que els fillets ja tenen. Per tant, la millor manera és a través dels jocs que els hi preparam a l'aula i que també podeu fer a casa:
-Comptar diferents objectes fins a... ( les coses que duim dins el carro de la compra, els fillets que som a la classe, els escalons fins arribar a casa, els cotxes que ens passen al cosat...)
- Classificar objectes segons diferents conceptes: gran/ mitjà/ petit; estret/ample; pesat/lleuger; llarg/curt...
- Aderir objectes: feim sumes.
En aquest apartat us aniré deixant idees i cosetes que feim a l'aula que es poden treballar també a casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario